Theta Healing kezelés, konzultáció, Reiki kezelés Gödöllőn - ThetaHealing Gödöllő

Keresztény hitrendszerek - ettől lesz boldog az életed?

2019.03.17.

A kereszténységhez kapcsolódó hitrendszerek nem feltétlenül eredményeznek Istennek tetsző életet.

Elkísértem vasárnap a nagymamámat a templomba, mert már elég nehézkes számára egyedül a járás. Ismét tanulságos volt.


Előzetesen leszögezném, hogy nincs bajom a kereszténységgel (sem). Fontos támaszt tud nyújtani az Istent keresőknek. De csak egy ideig, mert bizonyos kérdéseidre nem fogsz választ kapni.

Szerintem ennek az lehet az oka, hogy bár Jézus követői indították, a szervezett keresztény egyház a Római Birodalom államvallásává vált. Ha már elnyomni nem tudták, inkább az irányításuk alá vonták. A birodalmi jellegzetességek, az emberek kontrollálása pedig a kereszténység részévé vált.


Azt olvastam, hogy a Szeretet ellentéte nem a gonoszság, hanem a félelem. A gonoszság pedig ebből ered. A bűntető Istentől való félelem pedig lehet, segít a társadalmi rendet fenntartani, de abban biztos vagyok, hogy hosszú távon nem szolgál. A hosszú táv pedig számomra azt jelenti, hogy életeken át.

 Mindenkinek tiszteletben tartom a hitét. Számomra a reinkarnáció viszont tény, nem hit kérdése. Amit pedig egy életünkben elkönyvelünk igazságnak (vagyis hitrendszerré válik), azt addig visszük magunkkal életeken át, amíg el nem tudjuk engedni. A halál ebben a folyamatban nem akadály.


Hogyan kapcsolódik ide a vasárnapi templomlátogatásom? Először is ezt olvastam a felekezeti újság címlapján: "Az győz, aki feláldoztatik". Az istentisztelet tetszett. Aztán a végén az egyik énekben azt olvastam, hogy "nyereség kísért". Gondold át, hogy milyen hatása lehet csak ennek a két hitrendszernek a jelenlegi életedre: fel kell áldoznod magad, le kell mondanod a pénzről, mert csak akkor lehetsz jó ember. Ha egyetlen istentisztelet alatt két ilyen alapvető hitrendszer bukkant fel, mit gondolsz, mennyi ilyen gondolatot fogadtunk el igazságként az előző életeink során?


Gondolatébresztőnek felsorolok néhányat:


  • Isten/Jézus az egyedüli Uram - cölibátus: tartós párkapcsolat hiánya,
  • A gazdagok nem jutnak a Mennybe - szegénységi fogadalom: pénztelenség,
  • Áldozatot kell hoznom, szenvednem kell, mert csak akkor vagyok szerethető - áldozatszerep: bántalmazó kapcsolatban maradás, önmagáért való kiállásra képtelenség,
  • Aki másban hisz, azt kiközösítik - mást gondolni veszélyes: megalkuvás,
  • Egyetlen Igazság van, amit tűzzel-vassal rá kell kényszerítenem másokra, különben veszélybe kerül a státuszom, az életem - agresszivitás: kompromisszumra képtelenség,
  • Ha nem követed a szabályokat, a pokolra kerülsz, de minimum a purgatóriumba - beteges szabálykövetés: a rugalmasság hiánya.


Ezek a hitrendszerek a tudatalattiban tárolódnak, ezért tudatosan hiába vágjuk rá, hogy "de nekem nincs ilyen, én nem így gondolom". A tudatalattink "jobban" tudja: akaratunk ellenére is belevihet olyan helyzetekbe, amelyeket egyszer már számunkra hasznosnak vagy biztonságosnak fogadott el.


Jézus és Isten szeret akkor is, ha van párod, pénzed, saját lakhelyed, olyan munkád, amit szeretsz és közben jól is érzed magad a bőrödben. Az akadályozó hitrendszereket pedig nyugodtan engedjük el... <3

ThetaHealing és Reiki Gödöllő, kereszténység, Jézus, hitrendszerek, oldás, vallás, egyház, Szada, Vác, Erdőkertes, Aszód, Budapest

vissza

Foglalj időpontot:

Benkó József

Telefon: 06 (20) 367-4274

E-mail: thetagodollo@gmail.com

Messenger: Kattints ide!

Helyszín: 2100 Gödöllő, Petőfi Sándor tér 11. A/7. (Kristóf Udvar, Beauty-Full Sziget)

A bejárat az udvarban található!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Vélemények

"Hétfőn Józsi ásott nekem, mert néhány dologban állóvízben dagonyáztam pár hete. Azóta könnyeden kiléptem és megint megyek előre, mint a rakéta. Köszi Józsi!"

 K. A.

"Munkahelyemen évek óta hatalmas szellemi terhelést kapok, s ehhez társult 4.5 éve otthon az édesanyám betegsége okozta stressz és érzelmi megterhelés, ősszel már aludni sem tudtam, altató pedig nem segített a pihenésben. Úgy éreztem az agyam hagy cserben, mivel szellemi munkát végzek, "belőle élek" ez nagyon megijesztett. Nem tudtam gyorsan információkat nyerni dokumentumokból, mindent elfelejtettem, egyre türelmetlenebb voltam mindenkivel...attól féltem, hogy valami hatalmas hibát fogok elkövetni. 3 kezelés után sokat javult a helyzet, ismét képes vagyok a régi hatékonysággal végezni a munkámat, türelmesebb vagyok, eszembe jutnak a nevek, nem hagyok el mindent... Szóval lelkesen jövök töltődni :-) Köszönöm:"

Bea (48), Reiki kezelésen vett részt

"Nagyon szeretem Józsival az ásásokat. Mindig biztos kezekben érzem magam. Eddig, amire ástunk, abban elindultak a változások. Szeretem az alázatát, nyitottságát és azt, hogy állandóan tanul és képzi magát."

 Barbi

"Kedves József, november elején jártam Nálad konzultáción. Általánosságban elmondhatom, hogy a közérzetem sokkal jobb. Nem agyalok annyit a hogyan oldjam meg a dolgokat gondolatokon. Igyekeztem nyitottan várni az impulzusokat. Nagy meglepetések és felismerések értek. Főleg nem várt helyekről. Ezek épp ahogyan kértük, főként megértések voltak és jönnek is sorban. Ezek után fel tudok állítani új terveket, új alapokra helyezve. Persze újabb kérdések és akadályok is felvetődtek. Nagyon köszönöm a segítséged és a hozzáállásod!"

B.

"Köszönöm a tegnapi találkozást. Csendességre ébredtem, nyugalomra. Megfizethetetlen. :-)"

Sverteczki Zsuzsanna